» TEVDAK LİSELERİ I.KÜLTÜR ŞENLİĞİ 24-28 Mayıs 2010 Tarihleri arasında Galatasaray Lisesinde gerçekleştirildi.


     

Takdim edilen programa göre; Açılış Konuşması Galatasaray Lisesi Müdürü Meral MERCAN, Şenlik Takdim Konuşması Vefa Lisesi Müdürü Dr.Sakin ÖNER tarafından yapıldı. Takiben TEVDAK Başkanı M.Erol DEMİRDÖVEN söz aldı.

TEVDAK BAŞKANI M.EROL DEMİRDÖVEN’in KONUŞMASI

TEVDAK (Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi Liseleri Eğitim Derneği), 1980’li yılların başlarında bir kısmı Cumhuriyetten önce öğretime başlamış, Cumhuriyetle birlikte Cumhuriyete sahip çıkmış ve Cumhuriyeti yüceltecek on binlerce Atatürkçü aydın yetiştirmiş, köklü, geleneği oluşmuş güzide eğitim kurumlarının diğer devlet liseleri gibi çeşitli parasal ve yönetsel darboğazlarla karşılaşmaları üzerine, anılan eğitim kurumlarından feyz alarak yetişen eski mezunlarının, kendi eğitim yuvalarına sahip çıkmak amacı ile kurdukları Eğitim Vakıflarının, 1990’lı yılların başında oluşturdukları gönüllü hizmet elçilerinden meydana gelen bir sivil toplum kuruluşudur.

Ankara Atatürk Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Edirne Lisesi, Erzurum Lisesi, Eyüp Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi, Haydarpaşa Lisesi, İstanbul Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi (High School), Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi gibi, tarihi olduğu kadar, mezunlarının çalışmalarıyla toplum hayatımızın her alanına damgasını vurmuş ve eğitimleri ile diğer eğitim kurumlarına da örnek olmuş çağdaş eğitim kurumlarıdır.

TEVDAK olarak amaçlarımız;

Atatürkçü çağdaş eğitimin gerçekleşmesinde Milli Eğitim Bakanlığına destek olmak, Milli Eğitimin yaşanan genel ve özel sorunlarının çözümünde ortak hareket etmek, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Milli Eğitimi geliştirici araştırmalar yapmak, çağdaş eğitimin imkanları ve yöntemleri uygulanarak eğitimde kalitenin artırılmasına ve Türk Toplumuna yararlı yurttaşlar yetiştirilmesine katkıda bulunmak,

TEVDAK’ı oluşturan güzide, gelenekleri oluşmuş, köklü eğitim kurumlarının, geçmişte olduğu gibi ÜLKESİ ve ULUSU ile ayrılmaz bir bütün olan ve ATATÜRK’ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyetini yücelterek çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak, Atatürkçü dünya görüşünü paylaşan, ulusal ve manevi değerlerini bilen, ulusal kültürüne sahip çıkan, evrensel kültürü özümseyen, sorgulayıcı, araştırıcı, uzlaşmacı, barışçı, bilişim ve iletişimi en gelişmiş şekilde kullanabilen çağdaş gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak,

Başarılı eğitim kurumlarında olduğu gibi, tüm eğitim kurumlarımızın okul öncesi eğitimden, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversiteye varıncaya dek eğitim zincirini oluşturarak, eğitimin tüm evrelerinde nitelikli ve verimli eğitim gerçekleştirmek,

Böylece VAKIF hizmetlerinde örnek kurumsallaşmayı sağlayarak TEVDAK: cennet vatanımızın diğer yörelerinde de benzer eğitim kurumları ve onlara destek veren tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitimdeki etki alanını genişletmektir.

TEVDAK Eğitim Vakıfları; geçtiğimiz bu dönemde yarattıkları kaynaklarla feyz yuvalarına sahip çıkarken, nitelikli eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

Son çeyrek yüzyıla damgasını vuran TEVDAK Eğitim Vakıflarının, TEMEL MOTİVASYON GÜCÜ; mezunlarının mezun oldukları eğitim yuvasına vefa borcunu karşılıksız olarak maddi ve manevi bağlamda ödemesi biçiminde tanımlanan hizmetin, bir bayrak yarışı gibi kuşaklardan kuşaklara devredilmesidir.

TEVDAK, amaçlarını ve görüşlerini toplumumuza ve eğitim kamuoyuna duyurabilmek düşüncesiyle, bugüne kadar iki ULUSAL EĞİTİM SEMPOZYUMU gerçekleştirmiştir. Ayrıca, TEVDAK LİSELERİ öğretmen ve öğrencileri arasında kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak amacıyla, 2008-2009 öğretim yılında Haydarpaşa Lisesi Müdürü Kenan SÜRBAHAN’ın koordinatörlüğünde TEVDAK LİSELERİ SPOR ŞENLİKLERİ’ni başlatmıştır. 2009-2010 öğretim yılında da bunlara Vefa Lisesi Müdürü Dr.Sakin ÖNER’in koordinatörlüğünde TEVDAK LİSELERİ KÜLTÜR ŞENLİKLERİ’ni ilave etmiştir.

TEVDAK LİSELERİ öğrencilerinin “BENİM ŞEHRİM” konulu deneme ve şiirlerinden oluşan bir kitap da “I.KÜLTÜR ŞENLİĞİ” mizin bir ürünüdür. TEVDAK yönetimi olarak, Kültür ve Spor Şenliklerimizi koordne eden, düzenleyen ve destek olan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılarından dolayı kutluyoruz. Ayrıca bu kitabı TEVDAK camiasına kazandıran Vefa Lisesi edebiyat Öğretmeni Hayri ATAŞ’a da teşekkür ediyoruz.
Bu çalışmalarımızın TEVDAK LİSELERİ’ne ve vğitim hayatımıza yeni bir canlılık, heyecan ve ruh kazandıracağı inancımız tamdır. TEVDAK, gelecek dönemde de temel misyonunu gerçekleştirmek için eğitim alanındaki çalışmalarını geliştirerek, sürdürecektir.
Saygılarımızla,
M.Erol DEMİRDÖVEN
TEVDAK Yönetim Kurulu Başkanı

 

<< geri

ileri >>